Blogspot sablonok

Mikor elkezdtem blogolni, lépten-nyomon belebotlottam a szebbnél szebb, 3 vagy 4 oszlopos blogokba, de a szerkesztő felületen sehol sem találtam ilyet. Ekkor segítséget kértem az egyik bloggertől (konkrétan a Fűszeres Esztertől ) aki ismeretlenül is nagyon kedvesen segített, és részletesen leírta nekem, hogyan is tudom én is beállítani a blogfelületemet úgy, hogy 3 oszlopom legyen.
Azóta nagyon sokan kérdezték tőlem is ugyanezt, ezért arra gondoltam, hogy most megosztom veletek ezt az apró kis trükköt, hogy mindenki kedvére bővíthesse, szépíthesse a blogját.
1. lépés
Keress a gyűjteményemből egy neked tetsző sablont, majd mentsd le a gépedre.

2. lépés
Beállítás a blogspotra:
Irányítópult - Elrendezés- >
HTML-kód szerkesztése ->
én elmentettem a biztonságit (biztos, ami biztos, nehogy elvesszen mindenem ) , ->
Helyi számítógépen tárolt sablonfájl feltöltése: és betallóztam a feltöltött új sablont, ->
Feltöltés ->
Sablon mentése.

VIGYÁZAT! Ha sok tartalmad van a blogodban, az új sablon miatt előfordulhat, hogy mindened átrendeződik, elcsúszik, nem fognak illeni a régi betűszínek, elveszhet tartalom, stb. Ennek elkerülése érdekében én az új sablon kipróbálásakor mindig létrehozok egy új blogot, és átklónozom a régi tartalmat rá, és erre töltöm fel a fent leírt módon az új sablont. Magyarul úgy használom, mint egy piszkozatot, így ha valami nagy galibát okoz az új design, akkor sem kell kétségbe esnem, mert az eredeti blogomban nem történik semmi baj. Ha bejön a piszkozatnál az új sablon, akkor bátran alkalmazom a régi blogomban is. Ha nem tetszik a piszkozatban az új sablon, beállítok egy másik újat, és addig próbálgatom, amíg nem találok egy olyat, amelyik az én stílusom.

Remélem, sikerülni fog Neked is!

15 megjegyzés:

Marcsi írta...

Szia Dia!
Nem sikerül feltöltenem a sablont, nem mintha olyan fontos lenne, de jó lenne tudni. Nagyon tetszik a blogod, szuper.
Ha letöltöm, elmentem a sablont, nem kell még valamit alkotni vele, mert így simán nem jó.
Megköszönném, ha segítenél.

Dia vagyok. írta...

Szia!
Letöltés után ki kell csomagolni a zip. fájlt, ezt sikerült? Utána azt a fájlt kell feltölteni sablonként, ami kicsomagolódott. Tettem fel képeket a feltöltésről. Ha megint nem megy, írj!

Marcsi írta...

Szia Dia!
Köszi a segítséget, de a gépen nincs jól valami beállítva. Így csináltam, ahogy tanultam Tőled.
Ezt írja: "Nem jeleníthető meg az XML-lap".

Marcsi írta...

Szia Dia!

A segítségedet szeretném kérni újból.
A problémám a következő: feltöltöttem három hasábos sablont, sikrült és jól is mutat, de nem értem, hogy a jobboldali modulok középen alul jelennek meg. Ehhez valami különleges trükköt kell alkalmazni, vagy mi lehet a baj?
Köszi a válaszodat.
Legyen szép napod!

Dia vagyok :) írta...

Szia Marcsi!
Bocsi, hogy csak most válaszolok, de beteg voltam.
Írd meg, hogy melyik blogodat nézzem meg, és a pontos url címét a blogsablonnak, amit letöltöttél.
Üdv
Dia

Királylány írta...

Szia, nekem olyan kérésem/kérdésem lenne, hogy hogyan tudnám átírni az egyes szövegrészeket, mármint úgy, hogy az én ízlésemnek megfeleljen. gondolok itt a 'megjegyzés' szövegre. azt hogyan tudnám átírni?) előre is köszi.

Dia vagyok :) írta...

Kedves gbrll!
Szerintem a blogod sablonjának html kódjába kellene belemásznod.
Én úgy csinálnám, hogy csinálnék egy új próbablogot, és ott próbálnám ki. Keress a html kódban egy olyan szövegrészt, ahol az átírandó szöveg van, pl. Megjegyzés, és azt írd át. Ha sikerül, akkor mehet a működő blogban is.
Remélem, sikerülni fog!

Barbeque írta...

Szia!
Nagyon szépen öszönöm a segítségedet!!!
Puszi neked!

Dia vagyok :) írta...

Szia Barbeque!
Örülök, hogy tudtam segíteni!
Gyönyörű lett a blogod :-)
Nekem 3 pocaklakóm is volt már, úgyhogy kívánok Neked mindent, ami csak szép és jó !!!
Dia

tuncsee írta...

szia. az a gondom h letöltöttem ilyen sablont és felis töltöttem de azt írja ki h "A sablonod formázási hiba miatt nem értelmezhető. Győződj meg arról, hogy a sablonban az összes XML-elem megfelelően le van zárva." én ehhez nem nagyon értek. tudnál nekem segíteni? előre is köszönöm.

Dia vagyok :) írta...

Tuncsee!
Sajnos nem nagyon tudom, hogy mi lehet a hiba. Talán a kicsomagolás? Mert feltöltéskor a kicsomagolt lapra kell rákattintanod. Sikerült?

Hajnal írta...

Szia!

nekem ez az első blogom, és ezt is tegnap reggel csináltam. azonnal ráfüggtem a blogsablonokra, én is 3 hasábosat szeretnék, de nekem nem engedi úgy felölteni a blogsablont ahogy te is leírod. indán csináltam a blogot, ( nehamini.blog.hu )
mégis hogy kéne csinálnom?? Nekem nincs olyan hogy html nézet, és ha meg is találok valami programsort, az csak a meglévő sablonokon belüli szerkesztés, de ha ott kicserélem a parancssort, az nem jó. van ötleted?

LBZsu írta...

Szia Dia!
A segítségedet szeretném kérni. A blogomra feltöltöttem egy sablont, ezek után eltűnt az a kék fejléc, amin a blogba történő ki és belépést és szerkesztést tudom kezelni. Ha tudsz erre valami megoldást, légy szíves segtíts!
Köszi

LBZsu írta...

Szia Dia!
Letöltöttem egy új sablont a blogomra, de az a felső csík, amin a bejelentkezést, szerkesztést, egyebeket lehet csinálni, eltűnt.:(( Van valami tipped, hogyan lehetne visszaállítani? Segítségedet előre is köszönöm!

Dia vagyok :) írta...

Szia Hajnalka!
Most látom, hogy nem válaszoltam még neked, ezer bocsánat!
Szóval, ha még most is aktuális: ahogy néztem a blogod, ez nem 3 hasábos sablon , hanem 5. Vagyis felül van egy fejléc , alatta két hasáb, és legalul van 3. A legalsó 3 oszlopot jobban is ki tudnád használni, oda tudsz tenni több elemet(képeket, html kódot, stb)mind a három oszlopba külön-külön is.
Dia

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com